Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową

213 kliknięć
14.02.2015
blog: Od kuchni czyli o wszystkim po trochę

Przepis: Krem do tortu, ciast, babeczek idealny pod masę cukrową

Puszysty krem do tortu , karpatek , ciast , babeczek na baziemasłaktóry jednocześnie nie jest okropniesłodki,nadajesię świetnie podmasęcukrową do dekoracji Składniki : 2 kostki masła razem 400 g 3 szklanki mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru ( 3/4 do mleka i 1/4 do żółtek ) 3 łyżki z górką mąki ziemniaczanej 3 łyżki z górką mąki pszennej Wykonanie : 2 szklanki mleka podgrzewamy z 3/4 szklanki cukru , W misce ubijamy żółtka z...

Zobacz także przepisy na:

    karina2882
    karina2882 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Torty
    Tort Marchewkowy

    Tort Marchewkowy 262

    torcikownia
    torcikownia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkości z pomysłem
    DEKORACJA CIAST nr 2

    DEKORACJA CIAST nr 2  745

    karina2882
    karina2882 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Torty
    Tort rocznicowy

    Tort rocznicowy 190

    karina2882
    karina2882 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Torty
    Tort bezowo-kawowy

    Tort bezowo-kawowy 548

    Słodkie okruszki
    Słodkie okruszki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkie okruszki
    Dekoracje cukiernicze

    Dekoracje cukiernicze 151

    karina2882
    karina2882 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe Torty
    Cukrowe Różyczki, krok po kroku

    Cukrowe Różyczki, krok po kroku 330

    Kuchnia Doroty
    Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Doroty
    Babeczki Tiramisu

    Babeczki Tiramisu 57