Kremowa zupa z pasternakiem, cynamonem i wędzonym boczkiem

39 kliknięć
25.01.2014
blog: Chili & Tonka

Przepis: Kremowa zupa z pasternakiem, cynamonem i wędzonym boczkiem

Zacznijmy opowieść od tego, że przez blisko trzy lata jadłam pasternak myśląc, że to korzeń pietruszki (którego na próżno szukać we francuskich sklepach). Pewnego dnia wpadło mi jednak do głowy, aby sprawdzić w słowniku słowo “panais” i… uniosłam brwi ku górze, poza tym nic się takiego nie stało. Korzeń pasternaku jest mięsisty i słodki. Zawiera sporo białka i witaminy C, a także skrobię i pektyny. Poza tym, to bliski kuzyn...

Zobacz także przepisy na:

    6niebo
    6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    szóste niebo
    kremowa zupa chrzanowa

    kremowa zupa chrzanowa 48

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Kremowa zupa z kukurydzy

    Kremowa zupa z kukurydzy 46

    Beatrice
    Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia w zieleni
    Zupa serowa

    Zupa serowa 4050

    Madziorek
    Madziorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Don't blame the cook
    Zupa krem z pasternaku

    Zupa krem z pasternaku 608