Kremy do tortów,ciast, tart i deserów- praktyczne porady

213 kliknięć
20.05.2017
blog: ciastaztradycjami

Przepis: Kremy do tortów,ciast, tart i deserów- praktyczne porady

Kremy do ciast, tart czy deserów mają swoją specyfikę. Nie raz zdarzyło mi się, że krem zważył mi się lub rozwarstwił. Głównie miało to miejsce w lato, gdy za oknem było ciepło. Jednak nie ma się co poddawać. Metodą prób i błędów osiągnie się jednaka sukces. Wyróżniamy tak naprawdę dwa typy podstawowych kremów do ciast. Są to kremy oparte o śmietanę lub budyń. Podstawowy krem budyniowy: 750 ml mleka 250 g miękkiego masła...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Tarta migdałowa

    Tarta migdałowa 310

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Makowiec bez ciasta

    Makowiec bez ciasta 1006

    lolanta
    lolanta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne Love Story
    Październikowe pokłosie

    Październikowe pokłosie 142

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Piernik z marchwią

    Piernik z marchwią 677

    wiszniówka
    wiszniówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wiszniówka
    Tort brzoskwiniowy

    Tort brzoskwiniowy 48