Krewetki teryiaki, puree z bobu i chipsy z boczku

129 kliknięć
26.06.2016
blog: smakiszczescia

Przepis: Krewetki teryiaki, puree z bobu i chipsy z boczku

Krewetki teryiaki: Krewetki posypujemy świeżo mielonym pieprzem, solą morską,lekko polewamy je oliwą z oliwek, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę i całość szczelnie zawijamy w folię aluminiową; wkładamy do lodówki na min. godzinę. Na rozgrzanym maśle przesmażamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy sos sojowy, posiekaną natkę zielonej pietruszki, a następnie dodajemy nasze krewetki, które w lodówce przeszły...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    OdczarujGary
    OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    OdczarujGary
    Food & Wine Paring

    Food & Wine Paring 20

    Sprawdzona Kuchnia
    Sprawdzona Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sprawdzonakuchnia
    Sałatka letnia

    Sałatka letnia 494

    rogatek
    rogatek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinaria rogatka
    Zapiekane purée ziemnaczane

    Zapiekane purée ziemnaczane 24

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6524

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1643

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    spis rzeczy

    spis rzeczy 2910