Królik duszony w śmietanie i białym winie

3831 kliknięć
24.03.2013
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Królik duszony w śmietanie i białym winie

Królik to smak mojego dzieciństwa – pamiętam, jak dziadek hodował króliki, a mama je przyrządzała. Zwykle w w tradycyjny sposób dusiła go śmietanie lub przygotowywała z niego pasztet. Gdy dziadek zakończył hodowlę, królik zniknął z rodzinnego stołu. Tak naprawdę odkryłam go na nowo po latach we Francji, gdzie najczęściej podawany jest pieczony. Wówczas jednak ciężko było go kupić w Polsce, więc znowu poszedł w zapomnienie....

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    sniezka
    sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śnieżka gotuje
    Królik w białym winie

    Królik w białym winie 1420

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Królik duszony w śmietanie

    Królik duszony w śmietanie 21793

    On w kuchni
    On w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie każdego dnia
    Królik z warzywami

    Królik z warzywami 3124

    Szczypta.com
    Szczypta.com Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SzczyptaCom
    Królik duszony w białym winie

    Królik duszony w białym winie 547

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Królik duszony w winie

    Królik duszony w winie 1780

    Ania00
    Ania00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pokochaj gotowanie
    Królik duszony w śmietanie

    Królik duszony w śmietanie 3516