Królik duszony w śmietanie i białym winie

3698 kliknięć
24.03.2013
blog: Kuchnia w Formie

Przepis: Królik duszony w śmietanie i białym winie

Królik to smak mojego dzieciństwa – pamiętam, jak dziadek hodował króliki, a mama je przyrządzała. Zwykle w w tradycyjny sposób dusiła go śmietanie lub przygotowywała z niego pasztet. Gdy dziadek zakończył hodowlę, królik zniknął z rodzinnego stołu. Tak naprawdę odkryłam go na nowo po latach we Francji, gdzie najczęściej podawany jest pieczony. Wówczas jednak ciężko było go kupić w Polsce, więc znowu poszedł w zapomnienie....

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    On w kuchni
    On w kuchni
    Królik z warzywami
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Królik z warzywami

    Królik z warzywami 3109