Kruche ciasto bezglutenowe II

2059 kliknięć
09.04.2014
blog: Bezglutenowe wariacje kulinarne

Przepis: Kruche ciasto bezglutenowe II

Przygotuj: 75 g mąki kukurydzianej bezglutenowej 75 g koncentratu ciasta kruchego bezglutenowego (użyłam wszystkich mąk firmy Balviten) 60 g margaryny 1 jajko lub 60 ml zimnej wody 3/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (użyłam firmy Balviten) Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta razem zagnieć, uformuj kulę i schłódź w lodówce minumum 30 minut - najlepiej 24 godziny. Przetwarzaj wg własnego uznania :)

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    gosik2.0
    gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rodzinka w Kuchni
    Kruche ciastka maszynkowe II

    Kruche ciastka maszynkowe II 9893

    Udus.pl
    Udus.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uduś.pl
    Szarlotka bezglutenowa na kruchym cieście

    Szarlotka bezglutenowa na kruchym cieście 1277