Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką

38 kliknięć
23.06.2016
blog: kulinarnyswiatdomi

Przepis: Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką

Składniki: 3 – 3 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 250 g margaryny 1 łyżka smalcu 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanki cukru 4 jajka szczypta soli Białka oddzielić od żółtek. Żółtka przełożyć do miski, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę, smalec, cukier, mąkę i proszek. Ciasto dokładnie zagnieść ręcznie. Podzielić na 2 równe części. Obie zawinąć w osobne folię i włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Po tym...

Zobacz także przepisy na:

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Skubaniec

    Skubaniec 497