Kruche z budyniową pianką i malinami

102 kliknięcia
16.07.2017
blog: kulinarnyswiatdomi

Przepis: Kruche z budyniową pianką i malinami

Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki tortowej 250 g margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 5 żółtek Wszystkie składniki zagnieść ręcznie. Ciasto podzielić na 2 części: 60% i 40%, każdą zawinąć w folię i zamrozić przez ok 1,5 godziny. Blachę o wymiarach 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tartce na grubych oczkach 60% część ciasta, wyrównać i delikatnie przyklepać...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    agawa
    agawa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak chwili
    Kruche z budyniową pianką i malinami

    Kruche z budyniową pianką i malinami 153