Kruchy placek z dżemem porzeczkowym (bez glutenu)

227 kliknięć
15.11.2015
blog: Prosto bez glutenu

Przepis: Kruchy placek z dżemem porzeczkowym (bez glutenu)

Po upieczeniu rogalików pozostał jeszcze dżem z czarnych porzeczek ( słoik był dość duży). Szukam pomysłów w głowie i znajduję, że kruche ciasto z dżemem powinno wyjść i smakować dobrze. Składniki ciasto: 300 g mieszanki bezglutenowej (skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana) 50 g cukru 2 jajka 100 g masła 3 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia nadzienie: 250 g dżemu z czarnych porzeczek ...

Zobacz także przepisy na:

    cool_justo
    cool_justo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    imbirowo.blox.pl
    Ciasto PANI WALEWSKA

    Ciasto PANI WALEWSKA 2250