Kruszonka - przepis podstawowy

47 kliknięć
05.10.2017
blog: Smakołyki Asi

Przepis: Kruszonka - przepis podstawowy

Używana jest do wzbogacenia wielu ciast, ciasteczek, bułeczek i deserów. Warto sobie zapamiętać podstawowe proporcje i wzbogacać je w miarę potrzeb o zmielone orzechy, migdały czy cynamon. Możliwości jest naprawdę wiele. 200 g mąki pszennej 100 g cukru, najlepiej domowego waniliowego 100 g masła Wszystkie składniki rozcieramy w palcach do uzyskania mokrych okruszków. Gdy chcemy uzyskać większe okruchy wystarczy kruszonkę...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    ecia747
    ecia747
    Idealna kruszonka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Idealna kruszonka

    Idealna kruszonka 76

    arekk
    arekk
    Podstawowa marynata
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Podstawowa marynata

    Podstawowa marynata 10652

    ciastkozercy
    ciastkozercy
    Kruszonka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kruszonka

    Kruszonka 407

    Gonia
    Gonia
    Idealna kruszonka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Idealna kruszonka

    Idealna kruszonka 353

    renata_targosz
    renata_targosz
    Kruszonka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kruszonka

    Kruszonka 3707

    Beata
    Beata
    Muffinki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Muffinki

    Muffinki 3441

    AleTorcik
    AleTorcik
    Kruszonka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kruszonka

    Kruszonka 144