Kruszonka - przepis podstawowy

40 kliknięć
05.10.2017
blog: Smakołyki Asi

Przepis: Kruszonka - przepis podstawowy

Używana jest do wzbogacenia wielu ciast, ciasteczek, bułeczek i deserów. Warto sobie zapamiętać podstawowe proporcje i wzbogacać je w miarę potrzeb o zmielone orzechy, migdały czy cynamon. Możliwości jest naprawdę wiele. 200 g mąki pszennej 100 g cukru, najlepiej domowego waniliowego 100 g masła Wszystkie składniki rozcieramy w palcach do uzyskania mokrych okruszków. Gdy chcemy uzyskać większe okruchy wystarczy kruszonkę...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Kruszonka – podstawowy przepis

    Kruszonka – podstawowy przepis 197

    renata_targosz
    renata_targosz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ArtKulinaria
    Kruszonka

    Kruszonka 3608

    arekk
    arekk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pychotka.pl - Przepisy kulinarne
    Podstawowa marynata

    Podstawowa marynata 10469

    Gonia
    Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Modern Taste
    Idealna kruszonka

    Idealna kruszonka 350

    FoodMag
    FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    FoodMag
    Jak zrobić kruszonkę do ciast?

    Jak zrobić kruszonkę do ciast? 131

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    czekoladowo
    Muffinki

    Muffinki 3437

    ecia747
    ecia747 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Everything and....
    Idealna kruszonka

    Idealna kruszonka 76

    emilia
    emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Turcja od kuchni
    Truskawki z kruszonką

    Truskawki z kruszonką 66

    AleTorcik
    AleTorcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ale Torcik - blog cukierniczy
    Kruszonka

    Kruszonka 135