Kruszonkowiec z pianką i czerwonymi porzeczkami

148 kliknięć
17.07.2017
blog: Kuchnia Pokoleń

Przepis: Kruszonkowiec z pianką i czerwonymi porzeczkami

Ciasto rewelacyjne, polecam bardzo. Przygotowanie porzeczek – dokładnie oczyścić porzeczki, umyć i osuszyć na sitku. Suche porzeczki obtoczyć w mące ziemniaczanej. Odstawić na później. Przygotowanie ciasta – mąkę przesiać do miski, dodać schłodzone masło, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia. Posiekać ciasto nożem, następnie szybko zagnieść rękoma. Uformować wałek i podzielić ciasto na trzy równe części. Do jednej...

Zobacz także przepisy na:

    KŁD
    KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak cień
    Porzeczki czerwone.

    Porzeczki czerwone. 7902

    schriker
    schriker Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarny Przepis
    Ciasto z czerwoną porzeczką

    Ciasto z czerwoną porzeczką 121

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przepisy na słodkości

    Przepisy na słodkości 7795

    ptasia78
    ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Coś niecoś
    Czerwona porzeczka: przetwory

    Czerwona porzeczka: przetwory 6470

    aga
    aga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne Spotkania
    Pleśniak z czerwonymi porzeczkami

    Pleśniak z czerwonymi porzeczkami 1068

    Antenka
    Antenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaczny kąsek
    Pleśniak z czerwoną porzeczką

    Pleśniak z czerwoną porzeczką 328