Kuchnia ‘mojego’ regionu – zuppa pavese

93 kliknięcia
12.01.2012
blog: Cucinissima

Przepis: Kuchnia ‘mojego’ regionu – zuppa pavese

Naszła mnie ostatnio refleksja, że prawie w ogóle nie publikuję na blogu potraw kuchni Lombardii, a przecież w tym właśnie regionie mieszkam. Jak do tej pory pojawiło się tylko risotto alla milanese. Ale dziś kolejna potrawa, zupa z Pawii (nie, nie z pawia, tylko zuppa pavese, czyli w zasadzie zupa pawijska – o ile takie słowo istnieje). Pawia jest przeuroczą miejscowością położoną 30km od Mediolanu. Jeśli ktoś będzie w...

Zobacz także przepisy na:

    Mdelicious
    Mdelicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mdelicious
    Toskania - region i kuchnia

    Toskania - region i kuchnia 58

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    Zuppa toscana

    Zuppa toscana 37

    mikkac8504
    mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Italianizzato
    Pappa di pomodori secchi

    Pappa di pomodori secchi 28

    Wannabechef
    Wannabechef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Powrót do pyszności
    FUMENTI

    FUMENTI 159

    Awersowy
    Awersowy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    La Braseria
    Zuppa Imperiale

    Zuppa Imperiale 35

    konsti
    konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apparecchiamo?
    Pasta con il cavolo nero

    Pasta con il cavolo nero 370