Kurczak w glazurze cytrynowo-miodowej z konfiturą z czerwonej cebuli i agrestu

96 kliknięć
31.07.2013
blog: Bazylia czy Wanilia

Przepis: Kurczak w glazurze cytrynowo-miodowej z konfiturą z czerwonej cebuli i agrestu

Ten kurczak, to klasyk kuchni francuskiej i niezbity dowód na to, że Francuzi, jak mało kto, potrafią z banalnego produktu przygotować coś niezwykłego. W tym wypadku połączenie miodu i limonki z dość delikatnym w smaku mięsem, a wszystko pobłogosławione sporą ilością masła (mocno promowanego do wielu potraw przez Julie Child) robi ze zwykłego ptaka wyrafinowane danie... Składniki: 1 kurczak nadzienie: 4 łyżki masła 1 łyżka...

Zobacz także przepisy na:

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6271

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Legumina z konfiturą z agrestu

    Legumina z konfiturą z agrestu 342

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis treści

    Alfabetyczny spis treści 1602

    pistachio-lo
    pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pistachio-lo
    SPIS PRZEPISÓW - LINKI

    SPIS PRZEPISÓW - LINKI 1767

    jelka
    jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna pasja
    Konfitura z czerwonej cebuli

    Konfitura z czerwonej cebuli 2031

    mariagotuje
    mariagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MariaGotuje.pl
    Konfitura z czerwonej cebuli

    Konfitura z czerwonej cebuli 201

    AleMaŃka
    AleMaŃka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AleMaŃka
    Konfitura z czerwonej cebuli

    Konfitura z czerwonej cebuli 459

    Freshynka
    Freshynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Trzy świnki
    Konfitura z czerwonej cebuli

    Konfitura z czerwonej cebuli 319