Kurczak z patelni (z parmezanem)

122 kliknięcia
13.08.2017
blog: Smaki na talerzu

Przepis: Kurczak z patelni (z parmezanem)

Choć zdjęcia dania nie wyszły najlepiej, to spieszę do Was ze smakowitym przepisem. Pyszny kurczak, duszony w winie, posypany na sam koniec parmezanem. Mięsko wyszło pyszne i delikatne, mięciutkie, cudownie odchodziło od kości. Jedyne czego żałuję to tego, że parmezanu miałam resztkę i nie mogłam dodać go ciut więcej;) 1 kurczak (o wadze około 1.5kg) 10 ząbków czosnku ok 100 g masła 200 ml białego wina pęczek natki...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Magdita
    Magdita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jemy w domu
    Kurczak z parmezanem

    Kurczak z parmezanem 41