Kurczak z patelni (z parmezanem)

78 kliknięć
13.08.2017
blog: Smaki na talerzu

Kurczak z patelni (z parmezanem)

Choć zdjęcia dania nie wyszły najlepiej, to spieszę do Was ze smakowitym przepisem. Pyszny kurczak, duszony w winie, posypany na sam koniec parmezanem. Mięsko wyszło pyszne i delikatne, mięciutkie, cudownie odchodziło od kości. Jedyne czego żałuję to tego, że parmezanu miałam resztkę i nie mogłam dodać go ciut więcej;) 1 kurczak (o wadze około 1.5kg) 10 ząbków czosnku ok 100 g masła 200 ml białego wina pęczek natki...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    niula
    niula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buduj Smak
    Udka z kurczaka z patelni

    Udka z kurczaka z patelni 25212