Le petit déjeuner 10 - odrywaniec z orzechami i cynamonem

148 kliknięć
07.11.2011
blog: Takie tam...

Przepis: Le petit déjeuner 10 - odrywaniec z orzechami i cynamonem

Przepyszny, cynamonowy, prawie świąteczny. Odrywaniec czyli ciasto do odrywania. Powstały z resztek ciasta drożdżowego, które było potrzebne do upieczenia drożdzówek z serem. Idealny na ciepło, pyszny po ostygnięciu. Ze szklanką mleka śniadanie doskonałe :) Z tej proporcji wyjdzie nam 6 takich odrywańców (u mnie 1 + mnóstwo drożdżówek z serem): 2 kg mąki (+0,5 kg w zapasie do podsypywania) 10 żółtek, 2 całe jajka (łącznie...

Zobacz także przepisy na:

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    Le Petit Café (recenzja)

    Le Petit Café (recenzja) 111