Leszcz w sosie jogurtowo cytrynowym

62 kliknięcia
10.03.2016
blog: magiczna kuchnia Kasi

Przepis: Leszcz w sosie jogurtowo cytrynowym

Składniki: 1 kg leszcza mąka do panierowania olej do smażenia łyżka masła sól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego soku z 1/2 cytryny starta skórkaz 1/2 cytryny sól, pieprz Wykonanie: Rybę myjemy, odcinamy głowę, ogon, usuwamy łuski i filetujemy. Kroimy na paski. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące strzepując z jej nadmiaru. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmujemy z ognia i na każdy kawałek ryby...

Zobacz także przepisy na:

    piegusek
    piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieguskowa kuchnia
    Leszcz z brokułami

    Leszcz z brokułami 111

    Melisska
    Melisska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Happy Green Belly
    Sos jogurtowo - cytrynowy

    Sos jogurtowo - cytrynowy 366

    kashia.ma
    kashia.ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    magiczna kuchnia Kasi
    Sos jogurtowo-cytrynowy

    Sos jogurtowo-cytrynowy 81

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6543