libańskie ciasto Namoura z semoliny z kurkumą

130 kliknięć
25.01.2016
blog: Maja Skorupska

Przepis: libańskie ciasto Namoura z semoliny z kurkumą

Moja praca nad warsztatami z kuchni libańskiej w nowej odsłonie trwa. Dzisiaj efekty działań w temacie bliskowschodnich słodkości. Ciasta z semoliny, gruboziarnistej mąki albo drobnej kaszki otrzymywanej z pszenicy durum, mają zupełnie inną jakość. Semolina jest zwana również mąką fit dzięki swoim dobrym zdrowotnie właściwościom; zawiera minerały, witaminy, jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, białka i tłuszczów....

Zobacz także przepisy na:

    zadanie-gotowanie
    zadanie-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zadanie-gotowanie
    Pizza libańska.

    Pizza libańska. 109

    majaskorupska
    majaskorupska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maja Skorupska
    libańskie ciasteczka Ma'mool

    libańskie ciasteczka Ma'mool 110