Ligawa, wołowina pieczona w niskiej temperaturze bez soli

1738 kliknięć
24.06.2017
blog: Apetyczna babeczka

Przepis: Ligawa, wołowina pieczona w niskiej temperaturze bez soli

Mięso dobrej jakości wymaga odpowiedniego potraktowania i czasu aż będzie doskonałe, tak więc pośpiech nie jest tu wskazany. Ligawa jest idealnym mięsem na tatar jak również na pieczeń. Przepis sprawdzony już wielokrotnie, mięso po upieczeniu powinno być lekko różowe i soczyste. Zupełnie zrezygnowałam z dodawania soli aby mięsa nie wysuszyć, mieszanka przypraw i ziół sprawia, że wszelkie inne dodatki są zbędne. Składniki: -...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    malinyWkuchni
    malinyWkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    malinywkuchni
    Stek wołowy Malina

    Stek wołowy Malina 971

    mk27
    mk27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MK gotuje
    Test: Steki z ligawy

    Test: Steki z ligawy 3395

    Lipka
    Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sio-smutki
    Domowa wędlina: pieczona wołowina

    Domowa wędlina: pieczona wołowina 2512

    Słodka Babka
    Słodka Babka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodka Babka
    Rostbef pieczony

    Rostbef pieczony 4365

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Ligawa w octowej marynacie

    Ligawa w octowej marynacie 1514