Likier jajeczny. Ajerkoniak

78 kliknięć
11.12.2017
blog: Anyżkowo

Przepis: Likier jajeczny. Ajerkoniak

Likier jajeczny. Ajerkoniak Składniki : 6 żółtek wiejskich jajek L szklanka drobnego cukru szklanka wódki 3/4 szklanki mleka skondensowanego Przygotowanie : Żółtka utrzyj mikserem stopniowo dosypując cukier aż masa stanie się bardzo puszysta. Nie przerywając miksowania wlej partiami mleko skondensowane. Do masy bardzo cienką strużką, powolutku wlewamy spirytus. Likier przelej do butelki i odstaw w chłodne miejsce.

Zobacz także przepisy na:

    Thedesirablesinner
    Thedesirablesinner Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Simply Delicious
    Likier jajeczny

    Likier jajeczny 4986

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Likier jajeczny (ajerkoniak)

    Likier jajeczny (ajerkoniak) 735

    Anyzkowo
    Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anyżkowo
    Likier jajeczny. Ajerkoniak

    Likier jajeczny. Ajerkoniak 78

    mysweetalife
    mysweetalife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mysweetalife
    Ajerkoniak - likier jajeczny

    Ajerkoniak - likier jajeczny 321

    Pan Piter
    Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Twoje nalewki
    Ajerkoniak - likier jajeczny

    Ajerkoniak - likier jajeczny 477

    Aneczq1987
    Aneczq1987 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Maruda w kuchni
    LIkier jajeczny - Ajerkoniak

    LIkier jajeczny - Ajerkoniak 4184

    mufinka79
    mufinka79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia na obcasach
    Ajerkoniak - likier jajeczny

    Ajerkoniak - likier jajeczny 2284