Liście podbiału w zalewie

325 kliknięć
04.07.2017
blog: Przetwory domowe z warzyw i owoców

Przepis: Liście podbiału w zalewie

młode liście podbiału o średnicy 12-15 cm kwasek cytrynowy sól Liście myjemy i odcinamy ogonki. W dużym garze gotujemy osoloną wodę, do której wrzucamy liście. Liście krótko gotujemy, ok. 2-3 minut. Następnie odcedzamy i przekładamy do miski. Do wody po gotowaniu liści dodajemy kwasek cytrynowy (pół łyżeczki na litrowy słoik). Przestudzone liście zwijamy i wkładamy do słoików. Zalewamy wrzątkiem, w którym uprzednio się...

Zobacz także przepisy na:

    Mamoniowa
    Gotowanie w Garnku Rzymskim Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dolma z liści podbiału

    Dolma z liści podbiału 88

    misia104
    kulinarnyswiatdomi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogórki w zalewie curry

    Ogórki w zalewie curry 11116

    madziarybka1
    muffinkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ

    OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ 9183

    doowa
    Moje Małe Czarowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Suszymy podbiał pospolity

    Suszymy podbiał pospolity 175

    shimizu
    Czucherkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    12. Ryba w zalewie octowej

    12. Ryba w zalewie octowej 8909

    kruche babeczki
    kruche babeczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogórki w zalewie musztardowej

    Ogórki w zalewie musztardowej 7012

    zuziawkuchni
    Zuzia w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ogórki w zalewie curry

    Ogórki w zalewie curry 6933

    Kawa i Czekolada
    Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ryby smażone w zalewie octowej

    Ryby smażone w zalewie octowej 8668