Liście podbiału w zalewie

348 kliknięć
04.07.2017
blog: Przetwory domowe z warzyw i owoców

Przepis: Liście podbiału w zalewie

młode liście podbiału o średnicy 12-15 cm kwasek cytrynowy sól Liście myjemy i odcinamy ogonki. W dużym garze gotujemy osoloną wodę, do której wrzucamy liście. Liście krótko gotujemy, ok. 2-3 minut. Następnie odcedzamy i przekładamy do miski. Do wody po gotowaniu liści dodajemy kwasek cytrynowy (pół łyżeczki na litrowy słoik). Przestudzone liście zwijamy i wkładamy do słoików. Zalewamy wrzątkiem, w którym uprzednio się...

Zobacz także przepisy na:

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Suszymy podbiał pospolity

    Suszymy podbiał pospolity 180

    shimizu
    shimizu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Czucherkowo
    12. Ryba w zalewie octowej

    12. Ryba w zalewie octowej 9022

    zuziawkuchni
    zuziawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zuzia w kuchni
    Ogórki w zalewie curry

    Ogórki w zalewie curry 6958

    misia104
    misia104 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kulinarnyswiatdomi
    Ogórki w zalewie curry

    Ogórki w zalewie curry 11135