Lobio puri czyli... chaczapuri adżarskie nadziane fasolą

90 kliknięć
17.06.2014
blog: Wykipiał mi makaron

Przepis: Lobio puri czyli... chaczapuri adżarskie nadziane fasolą

Ostatnimi czasy mamy jakiś bum na Gruzję, zauważyliście? Pojawia się coraz więcej restauracji z tamtejszym jedzeniem. I bardzo dobrze! Gruzińska kuchnia, niestety tłusta i często ciężka, jest kopalnią smaków. Idąc za trendami postanowiłam wziąć ją na tapet, zaczynając od adżarskiego chaczapuri. Co to jest chaczapuri? Chlebek nadziewany serem. chacza - oznacza ser, a puri - chleb. Adżarska wersja jest w formie "łódeczek", a...

Zobacz także przepisy na:

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Kuchnia gruzińska

    Kuchnia gruzińska 544

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Chaczapuri adżarskie

    Chaczapuri adżarskie 547

    PatiGotuje
    PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PatiGotuje
    Chaczapuri adżarskie

    Chaczapuri adżarskie 90

    Rynn
    Rynn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rynn’s Om Nom Nom
    Adżarskie chaczapuri

    Adżarskie chaczapuri 374

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Chaczapuri adżarskie

    Chaczapuri adżarskie 117

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Lobio - gulasz z fasoli

    Lobio - gulasz z fasoli 91

    boregi
    boregi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Licencja na gotowanie
    Chaczapuri adżarskie

    Chaczapuri adżarskie 422