Lobio puri czyli... chaczapuri adżarskie nadziane fasolą

101 kliknięć
17.06.2014
blog: Wykipiał mi makaron

Przepis: Lobio puri czyli... chaczapuri adżarskie nadziane fasolą

Ostatnimi czasy mamy jakiś bum na Gruzję, zauważyliście? Pojawia się coraz więcej restauracji z tamtejszym jedzeniem. I bardzo dobrze! Gruzińska kuchnia, niestety tłusta i często ciężka, jest kopalnią smaków. Idąc za trendami postanowiłam wziąć ją na tapet, zaczynając od adżarskiego chaczapuri. Co to jest chaczapuri? Chlebek nadziewany serem. chacza - oznacza ser, a puri - chleb. Adżarska wersja jest w formie "łódeczek", a...

Zobacz także przepisy na:

    PatiGotuje
    PatiGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PatiGotuje
    Chaczapuri adżarskie

    Chaczapuri adżarskie 141

    natalia.r
    natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poezja-smaku
    Kuchnia gruzińska

    Kuchnia gruzińska 622

    Rynn
    Rynn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rynn’s Om Nom Nom
    Adżarskie chaczapuri

    Adżarskie chaczapuri 399

    croquante
    croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    food²
    Adżarskie chaczapuri z adżapsandali

    Adżarskie chaczapuri z adżapsandali 106

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Chaczapuri adżarskie

    Chaczapuri adżarskie 124

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Wegetarianka w podróży: Gruzja

    Wegetarianka w podróży: Gruzja 214

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Chaczapuri adżarskie

    Chaczapuri adżarskie 580