Lukier cytrynowy do dekoracji ciast z cukru pudru.

33 kliknięcia
21.12.2016
blog: Przepisy i porady kulinarne

Lukier cytrynowy do dekoracji ciast z cukru pudru.

Składniki : 10 dkg cukru pudru 2 łyżki gorącej wody kilka kropel soku z cytryny lub odrobina kwasku cytrynowego Sposób wykonania : Cukier puder utrzyj z wodą i sokiem z cytryny w małym rondelku do uzyskania jednolitej masy. Jeżeli Twój lukier jest zbyt gęsty i źle się rozsmarowuje dodaj jeszcze trochę gorącej wody i dokładnie wymieszaj. Natomiast zbyt rzadki lukier możesz zagęścić dodając do niego więcej cukru pudru. Jeśli...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także:

    karola4982
    karola4982 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Carrie
    Cytrynowe babeczki z lukrem

    Cytrynowe babeczki z lukrem 105