Lukrowanie pierników

875 kliknięć
18.12.2012
blog: Słodkości na talerzu

Przepis: Lukrowanie pierników

Czas na lukrowanie gotowych pierników. Do zrobienia lukru potrzebujemy białka oraz przesianego cukru pudru (około 1-1,5 szklanki, zależy od wielkości jajka). Jajko dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Białka i cukier puder ucieramy mikserem na wolnych obrotach, przez około 20 minut, aż lukier będzie śnieżnobiały. Do barwienia lukru użyłam barwników w proszku. Na miseczkę wylewam 3 krople wody, dodaję barwnik, następnie...

Zobacz także przepisy na:

    Dorcia
    Dorcia
    Lukier do pierników
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lukier do pierników

    Lukier do pierników 8222

    Ola1984
    Ola1984
    Pierniczki lukrowane
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierniczki lukrowane

    Pierniczki lukrowane 513

    ulazgi
    ulazgi
    Lukrowanie pierników.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lukrowanie pierników.

    Lukrowanie pierników. 21

    Gosia
    Gosia
    LUKIER DO PIERNIKÓW
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    LUKIER  DO  PIERNIKÓW

    LUKIER DO PIERNIKÓW 2291

    siankoo
    siankoo
    PIERNIKI.
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PIERNIKI.

    PIERNIKI. 591

    beolha
    beolha
    Lukrowane pierniczki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lukrowane pierniczki

    Lukrowane pierniczki 158

    Małe Codzienności
    Małe Codzienności
    Pierniki
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierniki

    Pierniki 117

    joannaM
    joannaM
    Lukrowanie pierników
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lukrowanie pierników

    Lukrowanie pierników 875