Lukrowanie pierników

871 kliknięć
18.12.2012
blog: Słodkości na talerzu

Lukrowanie pierników

Czas na lukrowanie gotowych pierników. Do zrobienia lukru potrzebujemy białka oraz przesianego cukru pudru (około 1-1,5 szklanki, zależy od wielkości jajka). Jajko dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Białka i cukier puder ucieramy mikserem na wolnych obrotach, przez około 20 minut, aż lukier będzie śnieżnobiały. Do barwienia lukru użyłam barwników w proszku. Na miseczkę wylewam 3 krople wody, dodaję barwnik, następnie...

Zobacz także:

    joannaM
    joannaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkości na talerzu
    Lukrowanie pierników

    Lukrowanie pierników 871

    ringthebelly
    ringthebelly Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    RingTheBelly
    Lukrowane pierniczki

    Lukrowane pierniczki 22

    Dorcia
    Dorcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorcia's Café
    Lukier do pierników

    Lukier do pierników 7611

    Mariola88
    Mariola88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowe ciasta
    Szarlotka Lukrowana

    Szarlotka Lukrowana 63

    martamp
    martamp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kolorowo-torcikowo
    Pierniczki do lukrowania

    Pierniczki do lukrowania 23

    Crispy Biscuits
    Crispy Biscuits Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Crispy Biscuits
    Zdobienie pierników

    Zdobienie pierników 1170

    Ola1984
    Ola1984 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia szeroko otwarta
    Pierniczki lukrowane

    Pierniczki lukrowane 488

    Gosia
    Gosia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kuchnia pachnąca wanilią
    LUKIER  DO  PIERNIKÓW

    LUKIER DO PIERNIKÓW 1976