MACHOUIA (czyt. maszuja) – marokańska pasta z pieczonej papryki

23 kliknięcia
11.11.2017
blog: sweet-amelia

Przepis: MACHOUIA (czyt. maszuja) – marokańska pasta z pieczonej papryki

Składniki: – 1 czerwona papryka – pomidory z puszki – słodka papryka – sól – cukier – harrisa – kumin – ras el hanut (możesz zastąpić mieszanką brązowych przypraw: pieprz ziołowy, cynamon, kurkuma, …) – oliwa Paprykę przypalamy nad palnikiem, by skórka była cała czarna. Następnie zamykamy ją w woreczku foliowym i zostawiamy na chwilę. Paprykę obrać ze skórki, wyjąć gniazdo nasienne pokroić na większe kawałki, dodać...

Zobacz także przepisy na:

    Kuchnia Marty
    Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia-Marty
    Pasta z pieczonej papryki

    Pasta z pieczonej papryki 414

    jazzowesmaki
    jazzowesmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jazzowe Smaki
    Pasta z pieczonej papryki

    Pasta z pieczonej papryki 1334

    Słodka Babka
    Słodka Babka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodka Babka
    Pasta z pieczonych papryk

    Pasta z pieczonych papryk 648

    Wiewi00ra
    Wiewi00ra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wiedźmienie
    Pasta z pieczonej papryki

    Pasta z pieczonej papryki 667

    pasibrzuchy
    pasibrzuchy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasibrzuchy!
    Pasta z pieczonej papryki

    Pasta z pieczonej papryki 1460

    Ela Ma
    Ela Ma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    potrawy półgodzinne
    Pasta z chili i papryki

    Pasta z chili i papryki 5360