Mąka z ryżu kleistego – istotny składnik kuchni azjatyckiej

45 kliknięć
01.09.2017
blog: Blog o roślinnym gotowaniu i nie tylko...

Przepis: Mąka z ryżu kleistego – istotny składnik kuchni azjatyckiej

Mąka z ryżu kleistego to zmielone namoczone ziarna ryżu do sushi. Potocznie nazywana “słodką mąką”, angielska nazwa to “sweet rice flour”, a po japońsku “mochiko”. Mąka ta jest znana także pod nazwą “glutinous flour”, chociaż wcale nie zawiera glutenu, ale jest bardzo kleista. Wykorzystuje się ją do przyrządzania deserów (przepis na koreańskie ryżowe ciastka już wkrótce ). Sprzedawana jest w postaci mrożonki, żeby zachować...

Zobacz także przepisy na:

    obiezysmak
    obiezysmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obieżysmak
    KOREAŃSKA WOŁOWINA Z KIMCHI

    KOREAŃSKA WOŁOWINA Z KIMCHI 39

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Dango

    Dango 4049

    vegekolektyw
    vegekolektyw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VEGE KOLEKTYW
    RYŻ W KUCHNI I W KOSMETYCE

    RYŻ W KUCHNI I W KOSMETYCE 46

    wysmakowane.pl
    wysmakowane.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wysmakowane
    Ryż po wietnamsku

    Ryż po wietnamsku 151

    akruka
    akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie Mi
    Mąka ryżowa

    Mąka ryżowa 571

    m.tomaszewska
    m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchniokracja
    Fioletowe placki z brokułami

    Fioletowe placki z brokułami 249

    KUKBUK
    KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUKBUK
    Jak śniadanie, to tylko w Wietnamie

    Jak śniadanie, to tylko w Wietnamie 33