Makaron w sosie szpinakowo - pomdorowym

51 kliknięć
04.05.2017
blog: Gospodyni Miejska

Przepis: Makaron w sosie szpinakowo - pomdorowym

Składniki: 300 g długiego makaronu (u mnie spaghetti); 250 g liści świeżego szpinaku baby; 1 puszka krojonych pomidorów wraz z zalewą (waga netto wraz z zalewą - 400 g); 2 ząbki czosnku; 1 duża cebula; 250 g serka mascarpone; 3 łyżki startego parmezanu; Olej do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez...

DODANO DO 6 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    magdalenan
    magdalenan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jedzonko
    Makaron w sosie szpinakowo-czosnkowo-gorgonzolowym!

    Makaron w sosie... 65