Makaron z białymi szparagami

1191 kliknięć
09.05.2012
blog: Apetyty

Przepis: Makaron z białymi szparagami

Składniki na 2 porcje: 1/2 opakowania makaronu wstążek pęczek białych szparagów opakowanie (200 ml) śmietanki 30% tarty parmezan (4-5 czubatych łyżek) natka pietruszki 2 ząbki młodego czosnku 2 łyżki masła świeżo mielony pieprz sól cukier Szparagi obieramy - bez główki. Płuczemy w wodzie. Kroimy na ok. 4-centymetrowe kawałki. Gotujemy w wodzie z dodatkiem odrobiny cukru przez ok. 10-12 min. Odcedzamy. W garnku roztapiamy...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Szyszkin ciągle pichci
    Szyszkin ciągle pichci
    białe szparagi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    białe szparagi

    białe szparagi 6789