Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana?

81 kliknięć
06.04.2017
blog: www.wysmienity.blogspot.com

Przepis: Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana?

Wydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki fenolowe oraz podążając za starą zasadą i jakże prawdziwą, że pod skórką jest najwięcej witamin. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to to że bakłażana nie powinniśmy jeść na surowo gdyż zawiera solaninę. Warto też posolić go i odstawić na chwilę...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Martuś
    Martuś
    Gulasz z bakłażana
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gulasz z bakłażana

    Gulasz z bakłażana 106

    Barbarella
    Barbarella
    Warzywnie na obiad
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Warzywnie na obiad

    Warzywnie na obiad 186