Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana?

76 kliknięć
06.04.2017
blog: www.wysmienity.blogspot.com

Przepis: Makaron z sosem z bakłażana i pomidorów. Czy można jeść skórkę z bakłażana?

Wydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki fenolowe oraz podążając za starą zasadą i jakże prawdziwą, że pod skórką jest najwięcej witamin. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to to że bakłażana nie powinniśmy jeść na surowo gdyż zawiera solaninę. Warto też posolić go i odstawić na chwilę...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6197

    magda heba
    magda heba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    dietetyk od kuchni
    Lasagne z bakłażanem

    Lasagne z bakłażanem 53

    Barbarella
    Barbarella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Barbarella
    Warzywnie na obiad

    Warzywnie na obiad 186