Makowiec z jabłkami, makowiec japoński

129 kliknięć
16.12.2017
blog: Bajkorada

Przepis: Makowiec z jabłkami, makowiec japoński

Makowiec japoński, czyli makowiec z jabłkami uda się chyba każdemu. Prosty w wykonaniu, a jeśli użyjecie maku zmielonego to po prostu dziecinnie prosty. Makowiec jest przyjemnie wilgotny, pełen smaku i dobrze się przechowuje. Składniki (blacha 23 cm x 33 cm lub tortownica 26 cm): 250 g mielonego maku (suchego) 6 jajek 150 g masła 3 duże jabłka (u mnie słodko-kwaśne), starte na tarce o dużych oczkach szklanka bakalii...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    NaStole.pl
    NaStole.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NaStole.pl
    Makowiec japoński z jabłkami

    Makowiec japoński z jabłkami 2692

    Ania
    Ania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bajkorada
    Makowiec z jabłkami, makowiec japoński

    Makowiec z jabłkami, makowiec japoński 129

    Violcia MJ
    Violcia MJ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nie tylko w kuchni
    Szybki makowiec japoński

    Szybki makowiec japoński 7089

    Anulawkuchni
    Anulawkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Anula w kuchni
    Makowiec japoński z jabłkami

    Makowiec japoński z jabłkami 2058

    szakal165
    szakal165 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Masło orzechowe
    Makowiec japoński z jabłkami

    Makowiec japoński z jabłkami 904

    cool_justo
    cool_justo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    imbirowo.blox.pl
    Makowiec japoński z jabłkami

    Makowiec japoński z jabłkami 22271