Marokański tagine (tadżin, tajine) w sosie pomidorowym

552 kliknięcia
05.01.2014
blog: Nina w kuchni

Przepis: Marokański tagine (tadżin, tajine) w sosie pomidorowym

Tadżin (tagine) to nazwa naczynia przeznaczonego do przygotowywania potraw na wolnym ogniu, ale także nazwa arabskiej potrawy - gulaszu na bazie jagnięciny lub kurczaka. Tajine składa się z dwóch części - okrągłego spodu i pokrywki w kształcie stożka. Pokrywka zamienia parę w wodę skraplającą się na jedzenie, dzięki czemu uzyskuje się świetny smak i konsystencję. Oryginalne naczynia produkowane są z gliny i trzeba się z...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Break for Cake
    Break for Cake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Break for Cake
    MAROKAŃSKI TAGINE (TAJINE)

    MAROKAŃSKI TAGINE (TAJINE) 419

    pajjka
    pajjka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rosemary and Peach
    Tadżin z Warzyw i Cieciorki.

    Tadżin z Warzyw i Cieciorki. 698

    Lola in Heaven
    Lola in Heaven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lola in Heaven
    Tunezyjski tajine paprykowy

    Tunezyjski tajine paprykowy 154

    nataliasiemianowska
    nataliasiemianowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    lekcje w kuchni
    Tagine z klopsikami

    Tagine z klopsikami 70