Marokański tażin z marchewki, cukinii, ciecierzycy i moreli

450 kliknięć
21.08.2013
blog: Superfoods in Warsaw

Przepis: Marokański tażin z marchewki, cukinii, ciecierzycy i moreli

Tagine (tajine, tażin) to tradycyjne, berberyjskie danie z północnej Afryki. Jego nazwa pochodzi od specjalnego, glinianego naczynia z wysoką, stożkowatą pokrywą, w którym jest przygotowywane. Naczynia takie kupić można i w Polsce, jednak podobny efekt da się osiągnąć, używając po prostu przykrytej patelni o grubym dnie, na której dusi się warzywa (lub - oczywiście - mięso w wersji niewegetariańskiej) w sosie. A sos to...

Zobacz także przepisy na:

    ines
    ines
    Kurczak po marokańsku
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kurczak po marokańsku

    Kurczak po marokańsku 291

    widelcem-pisane
    widelcem-pisane
    Kurczak marokański
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kurczak marokański

    Kurczak marokański 1240

    Inka VEGANation
    Inka VEGANation
    WEGAŃSKI TAŻIN
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    WEGAŃSKI TAŻIN

    WEGAŃSKI TAŻIN 130

    patusia
    patusia
    Kurczak po marokańsku
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kurczak po marokańsku

    Kurczak po marokańsku 352

    MAgda
    MAgda
    Tażin z kurczaka
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tażin z kurczaka

    Tażin z kurczaka 640