Marokańskie naleśniki z semoliny - Baghrir

122 kliknięcia
24.03.2017
blog: Kuchnia Jacka-Placka

Przepis: Marokańskie naleśniki z semoliny - Baghrir

Czas przygotowania: ok. 60 minut Składniki (na ok. 15 naleśników) 2 szklanki bardzo drobnej mąki z semoliny 2 - 2,5 szklanki wody (w zależności od mąki) 3 g (1 łyżeczka) suchych drożdży lub 9 g świeżych szczypta soli 1 łyżeczka cukru kilka kropli aromatu pomarańczowego (niekoniecznie) Sos 2 łyżki masła lub masła klarowanego (ghee) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka wody z kilkoma kroplami aromatu pomarańczowego (niekoniecznie)...

Zobacz także przepisy na:

    Cucina
    Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucina della Felicita
    Marokańskie ciasto kokosowe

    Marokańskie ciasto kokosowe 434

    pees91
    pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity kąsek
    Marokańskie słodkości

    Marokańskie słodkości 131

    ewuska2016
    ewuska2016 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To be
    Baghrir, marokańskie naleśniki

    Baghrir, marokańskie naleśniki 24

    mariwanna
    mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Obiad gotowy!
    Naleśniki - przepis podstawowy

    Naleśniki - przepis podstawowy 19