Marynowane jabłka do mięs

806 kliknięć
24.08.2012
blog: Każdy ma jakiegoś bzika

Przepis: Marynowane jabłka do mięs

Produkcja przetworów na zimę ciągle w toku, tym razem proponuję jabłka w słodko-winnej zalewie. Świetne do mięs szczególnie do drobiu. Ważne jest aby wybrać jabłka twarde, żeby nie rozpadły się podczas pasteryzowania. Uwielbiam je w całości ale większe można śmiało podzielić na części. Oprócz gotowych jabłek można wykorzystać marynatę- można polać nią mięso podczas pieczenia a nabierze ono pyszną złotą skórkę. Przepis...

Zobacz także przepisy na:

    Magoldie
    Magoldie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kopalnia Smaków
    Marynowane gruszki do mięs

    Marynowane gruszki do mięs 2186

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Puree z batatów

    Puree z batatów 10992

    Magoldie
    Magoldie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kopalnia Smaków
    Marynowane kosztele

    Marynowane kosztele 506

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    pieczone gęsie udko

    pieczone gęsie udko 3212

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Aronia do mięs i serów

    Aronia do mięs i serów 1047

    MamaBartka
    MamaBartka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moja Kuchnia
    marynowana dynia

    marynowana dynia 6902