Marynowany w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie

251 kliknięć
06.08.2017
blog: Sztuka gotowania w/g Samiry

Przepis: Marynowany w soli biała ryba podana na surowo w cytrynowym winegrecie

W obecnych czasach ryby i mięso marynuje się w soli aby zmienić ich smak i strukturę mięsa. Kiedyś technika ta stosowana była aby przedłużyć mięsu i rybom świeżość i trwałość. Teraz jest to technika kulinarna na tworzenie zdrowych dań z surowej a jednak nie surowej ryby. Jedną z najbardziej znanych potraw z surowej ryby marynowanej w soku cytrynowym jest Ceviche. Technika marynowania w soli pozbawia rybę nadmiaru wody aby...

Zobacz także przepisy na:

    mysza
    mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenna Wyspa Smaków
    Tatar z łososia

    Tatar z łososia 396

    AZgotuj
    AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AZgotuj
    Pieczona dorada w folii z roszponką

    Pieczona dorada w folii z roszponką 52

    justylla
    justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Readeat.pl
    Wegańska Portugalia vol.1

    Wegańska Portugalia vol.1 304

    justylla
    justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Readeat.pl
    Wegańska Portugalia vol.1

    Wegańska Portugalia vol.1 240

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6532

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    dorsz z cytrynowym ryżem

    dorsz z cytrynowym ryżem 345

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Cytrynowy winegret z ajwarem

    Cytrynowy winegret z ajwarem 159

    cris04
    cris04 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zakamarki mojej kuchni
    Dorada pieczona

    Dorada pieczona 1964