masło klarowane - jak zrobić?

95 kliknięć
12.05.2015
blog: z cukrem pudrem

Przepis: masło klarowane - jak zrobić?

Nie ma nic smaczniejszego niż naleśniki, delikatne mięsa czy na przykład farsz pieczarkowy usmażone na klarowanym masełku. Masło klarowane zwane również masłem ghee to czysty tłuszcz mleczny pozbawiony wody i białka. Można je przechowywać przez parę miesięcy w lodówce, choć ja zwykle robię je z dwóch kostek masła i zużywam na bieżąco w ciągu miesiąca. Sposób jest prosty i szybki, a efekt, sami się przekonajcie :) Z 2 kostek...

Zobacz także przepisy na:

    Michał
    Michał Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Radość gotowania
    Masło klarowane

    Masło klarowane 209

    Kokornus
    Kokornus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kokornus
    Masło klarowane

    Masło klarowane 65

    kuba.pichci
    kuba.pichci Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuba Pichci
    Masło klarowane

    Masło klarowane 102

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Masło klarowane

    Masło klarowane 122

    mysza75
    mysza75 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wesoła kuchnia
    Masło klarowane

    Masło klarowane 72

    Krys
    Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia u Krysi
    Masło klarowane

    Masło klarowane 42

    AnkaGotuje
    AnkaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    AnkaGotuje.pl
    Masło klarowane

    Masło klarowane 185

    Kasia80
    Kasia80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mama-poleca.blogspot.com
    KLAROWANIE MASŁA

    KLAROWANIE MASŁA 166

    Kaczucha
    Kaczucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodkie rozmyślania
    Masło GHEE klarowane

    Masło GHEE klarowane 326