MASŁO KLAROWANE- WŁAŚCIWOŚCI, ZASTOSOWANIE I PRZEPIS

9 kliknięć
15.03.2018
blog: Aktywne żywienie

Przepis: MASŁO KLAROWANE- WŁAŚCIWOŚCI, ZASTOSOWANIE I PRZEPIS

Masło klarowane,inaczej ghee jest to nic innego, jak masło oczyszczone. Sporządza się je poprzez podgrzanie masła i zebranie gromadzącej się na wierzchu piany oraz osadów na dnie. Jest prawie czystym produktem, który nie zawiera wielu alergenów, które są obecne w innych produktach mlecznych, jak laktoza, czy kazeina. Oznacza to, że jest lepiej tolerowane przez alergików. Masło klarowanejest pyszne w smaku, aromatyczne i...

Zobacz także przepisy na:

    Madame Edith
    Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    madameedith.com
    CHLEB BEZ MĄKI

    CHLEB BEZ MĄKI 4067

    tapenda
    tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    TAPENDA
    Dania rybne- Limanda

    Dania rybne- Limanda 1091

    9moniam
    9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    GastroMonia
    Opinia - Masło Ghee - AleDobre.pl

    Opinia - Masło Ghee - AleDobre.pl 72

    zbysiowa
    zbysiowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Takie tam pichcenie
    Zupa krem z batata

    Zupa krem z batata 216

    w.dorecka
    w.dorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Krokusowy dom
    Złote mleko

    Złote mleko 62