Mazurek orzechowy z bezą

74 kliknięcia
17.03.2016
blog: kulinarnyswiatdomi

Przepis: Mazurek orzechowy z bezą

Składniki: 3 jajka 180 g cukru 120 g masła 120 g mąki tortowej 250 g orzechów włoskich wafel Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy mielimy w maszynce. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i zmiksować do otrzymania puszystej żółtkowej masy. Stopniowo dodawać miękkie masło, nadal miksując. Dodać orzechy i mąkę, zmiksować. Tortownicę, samo dno, wyłożyć waflem. Następnie przełożyć...

Zobacz także przepisy na:

    justmadefood
    justmadefood Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    JustMadeFood
    Mazurek z orzechową bezą

    Mazurek z orzechową bezą 15

    kass
    kass Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaki i aromaty
    Mazurek orzechowy na bezie

    Mazurek orzechowy na bezie 119