Miękkie i elastyczne ciasto na pierogi

289 kliknięć
21.11.2016
blog: Gospodyni Miejska

Przepis: Miękkie i elastyczne ciasto na pierogi

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej; 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 szklanki gorącej wody; 2 żółtka jaj; Szczypta soli. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Oddzielić zółtka jaj od białek. Śmietanę przełożyć do miseczki. Dodać żółtka jaj i dokładnie wymieszać. Na stolnicę wysypać mąkę. Dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto. (Ja wsypuję mąką oraz pozostałe składniki do misy od miksera i wyrabiam...

DODANO DO 14 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    lusiem
    lusiem
    Pierogi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierogi

    Pierogi 3984

    Moniq
    Moniq
    PIEROGI Z JAGODAMI
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PIEROGI Z JAGODAMI

    PIEROGI Z JAGODAMI 608

    aga
    aga
    Pierogi z soczewicą
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pierogi z soczewicą

    Pierogi z soczewicą 1631

    natalia.190
    natalia.190
    Ciasto na pierogi
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ciasto na pierogi

    Ciasto na pierogi 394