Miękkie i elastyczne ciasto na pierogi

257 kliknięć
21.11.2016
blog: Gospodyni Miejska

Miękkie i elastyczne ciasto na pierogi

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej; 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; 1/2 szklanki gorącej wody; 2 żółtka jaj; Szczypta soli. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Oddzielić zółtka jaj od białek. Śmietanę przełożyć do miseczki. Dodać żółtka jaj i dokładnie wymieszać. Na stolnicę wysypać mąkę. Dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto. (Ja wsypuję mąką oraz pozostałe składniki do misy od miksera i wyrabiam...

DODANO DO 14 zeszytów:

Zobacz także:

    mojloginbylzajety
    mojloginbylzajety Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    grZankowe
    Ciasto na pierogi

    Ciasto na pierogi 609

    ancekabance
    ancekabance Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Clean Good Food
    Ciasto na pierogi

    Ciasto na pierogi 446

    Pani Domowa
    Pani Domowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pani Domowa
    Ciasto na pierogi - przepis.

    Ciasto na pierogi - przepis. 501

    WSZYSTKO SMACZNE
    WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    WSZYSTKO SMACZNE
    Ciasto na pierogi

    Ciasto na pierogi 446

    annakoziel
    annakoziel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wmojejkuchni-ak.bloog.pl
    Ciasto na pierogi

    Ciasto na pierogi 132

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Ciasto na pierogi

    Ciasto na pierogi 336

    Tomek Lach
    Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zajadam.pl
    Szpinakowe ciasto na pierogi

    Szpinakowe ciasto na pierogi 294

    Kuchnia-Domowa.pl
    Kuchnia-Domowa.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia-Domowa.pl
    Ciasto na pierogi

    Ciasto na pierogi 176