MIĘSO Z KANGURA W CZERWONYM WINIE

120 kliknięć
11.01.2017
blog: Moje codzienne przyjemności

Przepis: MIĘSO Z KANGURA W CZERWONYM WINIE

Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone - jest bardzo zdrowe, ma mniej złego cholesterolu niż wołowina czy wieprzowina. Jest bardzo chude, dlatego warto je zamarynować w płynie i nie można go przesmażyć. By w pełni poczuć jego smak, postanowiłam nie "przekombinować"...

Zobacz także przepisy na:

    Chimek
    Chimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuryer Cyniczny
    Kangurze paszteciki

    Kangurze paszteciki 280

    IrenaB
    IrenaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy od serca
    Królik w czerwonym winie

    Królik w czerwonym winie 5567

    doowa
    doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje Małe Czarowanie
    Steki z kangura

    Steki z kangura 729

    Sezonowy garnek
    Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sezonowy garnek
    Stek z Kangura

    Stek z Kangura 148

    Kasieńka
    Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Plate of Joy
    Duszony jeleń w czerwonym winie

    Duszony jeleń w czerwonym winie 2081