Mięso z warzywami pieczone w garnku rzymskim

1141 kliknięć
01.12.2013
blog: Twins Pot

Przepis: Mięso z warzywami pieczone w garnku rzymskim

Jest to danie na dni, kiedy nie mam czasu na gotowanie, czyli w moim przypadku na spędzenie więcej niż 1 godziny w kuchni:) Garnek rzymski ( dół i pokrywkę) zalewam wodą na ok. 20 min. Mięso, boczek wędzony i warzywa kroję w kostkę. Małe cebule można pokroić w plastry lub ćwiartki. Posypuję solą, pieprzem i przyprawami. Dodaję ząbki czosnku. Z garnka wylewam wodę. Wycieram go sciereczką. Spryskuję oliwą. Wszystko wkładam do...

Zobacz także przepisy na:

    ptasia78
    ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Coś niecoś
    Kurczę pieczone - w garnku rzymskim

    Kurczę pieczone - w garnku rzymskim 2059

    Urszula111
    Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Proste potrawy
    Boczek pieczony w garnku rzymskim

    Boczek pieczony w garnku rzymskim 1018

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Pieczone ziemniaki - garnek rzymski

    Pieczone ziemniaki - garnek rzymski 1463