mini brioszki z crème pâtissière i pożeczkami

55 kliknięć
28.10.2013
blog: ticounderconstruction

Przepis: mini brioszki z crème pâtissière i pożeczkami

Minibrioche zcrème pâtissière i pożeczkami 1 porcja ciasta na brioche z tego przepisu crème pâtissière ok 2 szklanki pożeczek (świeżych lub mrożonych) Crème pâtissière* 6 żółtek 5 łyżek mąki pszennej 10 łyżek cukru pudru 2 szklanki mleka 2-3 łyżeczki esencji waniliowej z ziarnami 1 płaska łyżka maku (opcjonalnie) Żółtka łączymy z cukrem pudrem i mąką. Powstaje właśnie taki gęsty krem, który dodajemy do podgrzewającego się...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Creme patissiere

    Creme patissiere 587

    jestsmak
    jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jest Smak
    Tarta z jabłkami i creme patissiere

    Tarta z jabłkami i creme patissiere 110