Miska pełna smaku i aromatu - wegetariańska mulligatawny.

1359 kliknięć
16.03.2012
blog: tarzynkowo

Przepis: Miska pełna smaku i aromatu - wegetariańska mulligatawny.

Mulligatawny - "pieprzowa woda". Pochodzi z Indii, a została zaadoptowana przez Brytyjczyków w XVIII i XIX wieku. Nie ma jednego obowiązującego przepisu. Podstawowy to "ładny kawałek mięsa, dobre curry i mocny rosół" - to wersja angielska. Kura albo baranina, duszone jarzyny, dużo przypraw. Może być ryż. Mogą być siekane migdały. Mleko kokosowe też w niej gości. W Anglii dodają do niej posiekane jabłko. W Australii pomidory...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    greenmorning.pl
    greenmorning.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    GreenMorning.pl
    Wegetariańskie Mielone

    Wegetariańskie Mielone 734

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Wegetariańskie leczo

    Wegetariańskie leczo 203

    Christopher
    Christopher Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarny karnet Christophera
    Mulligatawny.

    Mulligatawny. 138

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Zupa Mulligatawny

    Zupa Mulligatawny 501

    Angelika Szostak
    Angelika Szostak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Piece of delicious time
    Magazyn Aromat

    Magazyn Aromat 15

    mager
    mager Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pieczenie chleba i inne potrawy
    Sosy do grilla HP

    Sosy do grilla HP 251