Naleśniki z sosem bolońskim zapiekane pod beszamelem

548 kliknięć
21.08.2012
blog: Gdy soli pieprz...

Przepis: Naleśniki z sosem bolońskim zapiekane pod beszamelem

Naleśniki: 150 g mąki; 2 jajka; 250 ml mleka; 125 ml wody mineralnej lekko gazowanej; łyżka oleju; sól. Sos boloński: 350 g mięsa mielonego; niewielka marchewka; duża czerwona cebula; łodyga selera naciowego; puszka pomidorów pelati; ząbek czosnku; oliwa; sól, pieprz, suszona bazylia. Beszamel: 2 łyżki masła; 2 łyżki mąki; 375 ml mleka; sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa; 50 g mozzarelli lub ulubionego sera żóltego....

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Dzi
    Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    karmelowy.pl
    Naleśniki po bolońsku pod beszamelem

    Naleśniki po bolońsku pod beszamelem 139