Naleśniki ze szpinakiem i gorgonzolą zapiekane z sosem pomidorowym

113 kliknięć
23.09.2015
blog: szalonepikle.blogspot.com

Przepis: Naleśniki ze szpinakiem i gorgonzolą zapiekane z sosem pomidorowym

Składniki : Naleśniki (porcja ok 8szt.) 2 szklanki mleka mleka 2 szklanki mąki 2 jajka odrobinę wody szczypta soli 2 łyżki oleju Przygotowanie: Jajka rozbić i roztrzepać, dolać mleka i wsypać mąkę i sól. Wszystko mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak wymieszanego ciasta dodać 2 łyżki oleju i zamieszać (nie dodajemy oleju na patelnie). Smażymy lekko (naleśniki powinny być blade) na bardzo rozgrzanej patelni....

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    baby-w-kuchni
    baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    BaBy w kuchni
    Naleśnikowe lasagne

    Naleśnikowe lasagne 385

    SmakUla
    SmakUla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SmakUla
    Naleśniki zapiekane z sosem pomidorowym

    Naleśniki zapiekane z sosem pomidorowym 194