Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

52 kliknięcia
23.03.2016
blog: Pół żarciem pół serio

Przepis: Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

Składniki: Na naleśniki: 2 jajka 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1,5 szklanki wody szczypta soli olej do smażenia Na farsz: 1 opakowanie świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku oliwa 250 g sera ricotta sól, pieprz Na sos beszamelowy: 30g masła 50 g mąki 0,5 l ciepłego mleka szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy razem w misce. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy. Na...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Beata
    Magazyn Kuchenny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zapiekane muszle makaronowe z ricottą

    Zapiekane muszle makaronowe z ricottą 469

    Angie
    Pomidor i bazylia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Naleśniki ze szpinakiem i ricottą

    Naleśniki ze szpinakiem i ricottą 282

    Ania
    Moja Mała Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Naleśniki ze szpinakiem i ricottą

    Naleśniki ze szpinakiem i ricottą 261

    Jolanta kolanowska
    mojacalabria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nalesniki z pieca

    Nalesniki z pieca 226

    Krzepa
    Fantazje kulinarne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Naleśniki ze szpinakiem i ricottą

    Naleśniki ze szpinakiem i ricottą 404