Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

52 kliknięcia
23.03.2016
blog: Pół żarciem pół serio

Przepis: Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem

Składniki: Na naleśniki: 2 jajka 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1,5 szklanki wody szczypta soli olej do smażenia Na farsz: 1 opakowanie świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku oliwa 250 g sera ricotta sól, pieprz Na sos beszamelowy: 30g masła 50 g mąki 0,5 l ciepłego mleka szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy razem w misce. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy. Na...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Jolanta kolanowska
    Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    mojacalabria
    Nalesniki z pieca

    Nalesniki z pieca 226