Napoleonik - wersja tradycyjna i pełnoziarnista

114 kliknięć
09.12.2013
blog: Kuchenne przygody Magdy

Przepis: Napoleonik - wersja tradycyjna i pełnoziarnista

Napoleonik w wersji tradycyjnej Jest to przepis, z którego ciasto zawsze wykonywała moja mama - sprawdzony i niezawodny :) Jedyne co zmieniłam to sposób przygotowania masy. Zamiast cukru wanilinowego użyłam prawdziwej wanilii. Ciasto: 30 dkg mąki pszennej 1 kostka masła 1 żółtko 125 ml śmietany (najlepiej kwaśnej) Z podanych składników wyrobić ciasto i odstawić na minimum 6 godzin do lodówki. Masa: 1/2 l mleka 2 łyżki cukru...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    OSa
    OSa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smacznie i zdrowo
    DOSKONAŁE BISZKOPTY PEŁNOZIARNISTE

    DOSKONAŁE BISZKOPTY PEŁNOZIARNISTE 278

    Pluskotka
    Pluskotka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rodzinka od kuchni
    Napoleonka

    Napoleonka 9194

    thecakebook
    thecakebook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    The Cake Book
    Napoleonka w zdrowszej wersji

    Napoleonka w zdrowszej wersji 166

    Beata M
    Beata M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Po_żarcie
    Pełnoziarnista zebra

    Pełnoziarnista zebra 147