(Nie)zwykły obiad, czyli polędwiczka wieprzowa z sosem żurawinowym

1221 kliknięć
14.09.2013
blog: Pensamientos en un plato

Przepis: (Nie)zwykły obiad, czyli polędwiczka wieprzowa z sosem żurawinowym

Polędwiczkę marynujemy przez około 12 godzin (najlepiej w nocy) w lodówce. Marynata (i polędwica) średniej wielkości polędwica wieprzowa 2 ząbki czosnku 5 ziarenek czarnego pieprzu 1/3 łyżeczki soli 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy z oliwek Czosnek obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty wrzucić do miski z polędwicą i delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki. Następnego dnia:...

Zobacz także przepisy na:

    Lola
    Lola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Commandaria
    Polędwiczki wieprzowe z warzywami

    Polędwiczki wieprzowe z warzywami 6322