Niemiecki chleb pszenny wolnorosnący - Weizenbrot

118 kliknięć
10.07.2014
blog: smaki i aromaty

Przepis: Niemiecki chleb pszenny wolnorosnący - Weizenbrot

Taki chleb kupowałam czasem - będąc niedawno w Niemczech - w miejscowej piekarni . Nie wiem czy mój przepis jest do końca 'niemiecki', natomiast zasada przygotowania ciasta chlebowego i jego skład jest na pewno 'niemiecki':)) Chleb w smaku przypomina włoską ciabattę, mają miękkie wnętrze o regularnej perforacji. Jednak mocno wypieczona, chrupiąca skórka jest już zupełnie nie ciabattową:) Polecam! NIEMIECKI CHLEB...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Fiordiligi
    Fiordiligi
    Chleb bezglutenowy
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chleb bezglutenowy

    Chleb bezglutenowy 4885