Niemiecki chleb pszenny wolnorosnący - Weizenbrot

106 kliknięć
10.07.2014
blog: smaki i aromaty

Przepis: Niemiecki chleb pszenny wolnorosnący - Weizenbrot

Taki chleb kupowałam czasem - będąc niedawno w Niemczech - w miejscowej piekarni . Nie wiem czy mój przepis jest do końca 'niemiecki', natomiast zasada przygotowania ciasta chlebowego i jego skład jest na pewno 'niemiecki':)) Chleb w smaku przypomina włoską ciabattę, mają miękkie wnętrze o regularnej perforacji. Jednak mocno wypieczona, chrupiąca skórka jest już zupełnie nie ciabattową:) Polecam! NIEMIECKI CHLEB...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Shabbyeat
    Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ShabbyEat
    Niemiecka sałatka ziemniaczana

    Niemiecka sałatka ziemniaczana 6482

    Fiordiligi
    Fiordiligi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Lisiecka Przystań
    Chleb bezglutenowy

    Chleb bezglutenowy 4739

    Hermina
    Hermina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Everyday cooking
    Piwny chleb pszenno - żytni

    Piwny chleb pszenno - żytni 224