notatki ze Stambułu #2: adana kebab

389 kliknięć
16.05.2012
blog: Facet z nożem

Przepis: notatki ze Stambułu #2: adana kebab

Będę się upierał, że Turcja jest ojczyzną najlepszego fast-foodu świata, choć pewnie wiele innych miejsc świata, od Lizbony po Bangkok, mogłoby konkurować o to miano. Podstawowe skojarzenie kulinarne jest oczywiste i pojawia się w głowach każdego z nas: jak Turcja, jak fast-food, to oczywiście kebab. I tu zaczynają się schody. Znamy doskonaledöner kebabı, czyli mięso opiekane na pionowym ruszcie, skrawane z grubego bębna....

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    stopka
    stopka
    sałatka kebab
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    sałatka kebab

    sałatka kebab 7769

    natka2303
    natka2303
    Sałatka kebab
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Sałatka kebab

    Sałatka kebab 12724

    Merid
    Merid
    Smaki Istambułu,
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Istambułu,

    Smaki Istambułu, 148

    Smakiedyty
    Smakiedyty
    Kebab- kebap
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kebab- kebap

    Kebab- kebap 321

    boregi
    boregi
    Kebab Adana
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kebab Adana

    Kebab Adana 410

    RainDrop
    RainDrop
    Adana kebab
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Adana kebab

    Adana kebab 577

    Iza
    Iza
    Adana kebab
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Adana kebab

    Adana kebab 747

    Zielaczek
    Zielaczek
    Adana kebab
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Adana kebab

    Adana kebab 263