Odwrócone ciasto cytrynowe ze śliwkami

44 kliknięcia
29.03.2017
blog: Nastoletnie Wypiekanie

Przepis: Odwrócone ciasto cytrynowe ze śliwkami

Odwrócone, czyli pieczone do góry nogami- owocami stroną do dołu. Ciasto jest bardzo przyjemne- wilgotne i orzeźwiająco cytrynowe. U mnie ze śliwkami, które zamroziłam latem (tak, pomału opróżniam zamrażalnik... ;)). Polecam! Składniki: (na tortownicę o śr. 22 cm) Ciasto: 3 jajka rozmiar L 160 g cukru 3/4 szkl oleju rzepakowego 100 m mleka sok z 1 cytryny (ok. 6 łyżek) skórka otarta z 1 cytryny 230 g mąki pszennej...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Odwrócone ciasto ze śliwkami

    Odwrócone ciasto ze śliwkami 71

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Ciasta

    Ciasta 1731

    Koper
    Koper Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W koperkowej kuchni
    Ciasta i desery

    Ciasta i desery 410